Разследването на изчезването на 12-годишния Александър от Перник приключи.Момчето беше в неизвестност

...
Разследването на изчезването на 12-годишния Александър от Перник приключи.Момчето беше в неизвестност
Коментари Харесай

Обрат! Повикаха в полицията бащата на Сашко

Разследването на изчезването на 12-годишния Александър от Перник завърши.

Момчето беше в неопределеност девет дни и осем нощи, а ориста му трогна хиляди българи, които не стопираха да го търсят.
-->
И до момента Александър не може да изясни какво тъкмо е претърпял, защото детето е с аутизъм.

Експертите са безапелационни – 12-годишният Сашко от Перник не е бил похитен, а се е изгубил.

Той е съумял да оцелее напълно самичък, без храна и без вода, без непозната интервенция.

Детето изчезна на 11 ноември предходната година в региона на Профилакториума в Перник. Четири месеца по-късно е ясно, че се е хранил с шипки, ябълки и трева. Успявал е да си откри и вода. Тъй като е с аутизъм, и до момента Александър не може да изясни какво тъкмо е претърпял.

10 март, четири месеца, откакто губи сина си от взор и той изчезва безследно, бащата на Сашко – Александър Цветанов, е извикан в полицията в Перник, с цел да се запознае със заключението на проверяващите какво се е случило тогава.

“Мнението на специалиста е, че детето е било от самото начало в гората. Имаше дори проучвания на крачетата, защото те бяха гъбясали в обувките. И там се беше открило, че никой не го е събувал. Никога не са му били изсушавани крачетата и точно това положение на краката дава отговор на тези осем дни, в които непрекъснато си е бил в обувките ”, сподели пред bTV бащата на Сашко Александър Цветанов.

Според събраните доказателства първоначално Сашко е намерил леговище в храстите.

“Тези драскотини, които са по ръцете и по главата, те бяха първоначално, може би първоначално се е скрил в някакви шубраци, те бяха зараснали към този момент към края, тъй че може би първоначално е бил в храстите, по-късно се е движел по някакви способи ”, добави той.

Детето успявало да се храни и да пие вода, сочат експертизите.

От регионалната дирекция на полицията в Перник потвърдиха за bTV, че следствието по случая е завършило.

“Материалите са докладвани на прокуратурата. Преди наблюдаващия прокурор да реши дали досъдебното произвеждане да бъде прекъснато или не, нямаме право да обсъждаме доказателствата ”, прибавят от полицията.

От прокуратурата в Перник прецизираха пред екипа ни, че имат период от един месец, в който да се срещнат с материалите и да се вземе решение дали по случая е осъществено закононарушение, или не. Ще разясняват по-късно.

Откакто Сашко е още веднъж с баща си, положението му е доста по-добро.

“Аз разбрах скоро, че може дори едни глинени съдове прави с ръчички, на керамика се образова, рисуваме, научи се да плува. Очевидно, че има много гении. Аз съм благополучен, че той е подобен и че може толкоз доста неща ”, добави бащата на Сашко.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР